Az autó sport mindig is veszélyes műfaj volt. Hiába hoznak biztonsági intézkedéseket időről-időre életét veszti valaki. Igaz, ritkább mint a ’70 években. Toto Wolff szerint a nézőknek a televízió előtt nem érzékelik, hogy milyen sok veszélynek teszik ki magukat a pilóták versenyről versenyre.

Az autósport nyári szünetre vonul minden évben a Magyar Nagydíj után. Telnek a napok és mindenki alig várja, hogy újra versenyt nézhessen vagy versenyezhessen. A szünetben új álmok születnek és szerződések. 2014-ban Jules Bianchi-t életét vesztette és 2019 szeptember 1-jén újra távozott az élők sorából egy fiatal versenyző. Az autósportnak ismét szembe kell nézni az elmúlás veszélyével.

Az F1-es versenyzők alig voltak túl az időmérő edzésen és jött egy rossz hír. Anthoine Hubert életét vesztette az F2-es versenyen. Mindenkit megrázott. Daniel Ricciardo rajthoz sem akart állni. Mindenki azonnal a részvét nyilvánítását közölte közösségi oldalán. Kedden Anthoine Hubert-t örök nyugalomra helyezték, Juan Manuel Correát Londonban ápolják. Toto Wolff két verseny után elmondta, hogy szerinte a kamerák nem adják vissza a valós veszélyeket.

“Nehéz megérteni, hogy mi történik az autóban, ha még nem vezettünk versenyautót. Ez még mindig a gladiátorok csatája. Ami a bátorságról, képességekről és kockázatról szól. A kamerák nem fogják visszaadni soha azt, hogy milyen érzés ez valójában. Szerencsések vagyunk, hogy pár évig nem történt semmi komoly baj. Spa-ig talán el is felejtettük milyen veszélyes ez a sportág. Lewis is ezt akarta aznap este kifejezni a posztjával. A pilóták az Eau Rouge-ban például 260-270 km/h-val száguldoznak. Kilencven fokos kanyar és teljes gázon mennek. Érthetetlen az, amit a versenyzők csinálnak, és sajnos néha ezek a próbálkozások végzetes balesetté fajulnak.”- mondta Toto Wolff.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.