Még nem tudni mi lesz 2021-től, de a Williams és a Mercedes folytatja az együttműködést. 2025-ig biztosan kiszolgálja a Mercedes a brit istállót.

2014 óta használja a Mercedes erőforrását. Akkor hét éves szerződést írtak alá. Ez most a hatodik szezonjánál tart. A Williams és a Mercedes együttműködése sikeresnek titulálható. 2014 óta 15 dobogós helyezést és két konstruktőri harmadik pozíciót ért el. A hibrid-éra elején érték el a jó eredményeket. Azóta csak visszafejlődik a Williams.

Új szerződést kötöttek, ami 2025-ig szól. A Mercedes fogja továbbra is biztosítani a Williams istállónak a belsőégésű motort és energia-visszanyerő rendszereket. A sebességváltót a csapat a tradíciónak megfelelően továbbra is házon belül készíti majd. A Racing Point is a Mercedes motorját használja.

“A Mercedes a sport egyik legsikeresebb motorszállítója. Hisszük, hogy a továbbiakban is különösen versenyképes motorcsomaggal fognak rendelkezni. Igazi barátokká váltak és a Mercedes-szelk dolgozunk továbbiakban is.”- mondta Claire Williams.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.