Charles Leclerc és Valteri Bottas legutóbb Monzában mérhette össze erejét. A finn nem igazán tudott előzési pozíciót találni. Bottas szerint Leclerc a korához képes nagyon szívós. Ezzel semmi baj nincs, mert a Ferrari pilótájaként teljesíteni kell.

Hosszú évek után újra Ferrari versenyző örülhetett a legjobban a pódium tetején Monzában. A Mercedesekkel vívott kemény csata miatt egyszer még a fekete-fehér zászlót is megkapta. Büntetésig nem fajultak el a dolgok. Sokak szerint hősiesen vívott és még a riválisok elismerését is kiharcolta.

“Nagyon keményen versenyez, az biztos. Mikor valaki az élen halad, akkor kizárt, hogy azt feladja. Jó látni, hogy korához képes szívós versenyző. A Ferrarinál nem lehet másképp. Nem a bajnokság járt a fejemben a versenyen. A féltávnál tudtam, hogy a győzelem is meglehetne. A közepes gumikon diktált tempóm miatt a verseny végén lehetőségeim lesznek. Az volt a terv, hogy hosszú etapot teljesítek. Aztán a végén mindent beleadok. Ez történt, de nem tudtam érvényesülni. Egyedül a győzelem járt a fejemben.”- mondta Valteri Bottas.