Egyes hírek szerint Dr. Helmut Marko a Red Bull tanácsadója egyszerűen és keményen utasíthatta vissza Nico Hülkenberg-et. A beszélgetés vége az lehetett, hogy megkérték a németet, ne keresse őket többet.

Nico Hulkenberg helyére Esteban Ocon-t szerződtették. Emiatt távoznia kell a Renault csapatból. Keresi a további lehetőségeket, de szerződése még nincs. A Haas istálló jöhetett volna szóba nála, de az amerikaiak nem mertek rizikót vállalni egy új pilótával és inkább Romain Grosjean választották. Még az Alfa Romeo jöhet szóba Hülkenberg-nél. A csapat vezetőjét jól ismeri, de azt sincs kizárva, hogy nem lesz ott a 2020-as rajtrácson. Még a Ferrari is szóba jöhetett, de Sebastian Vettel nem fog idő előtt távozni a csapatból.

Két lehetősége van még. Egyik a Williams, másik az Alfa Romeo. Két olyan csapat, ahol már töltött el egy kis időt. A pletykák szerint az Alfa Romeo tárgyal Hülkenberg-el. Elég erős páros lehetne a 2020-as esztendőben. Kimi Raikkönen mellé szerződtetnék. De a Ferrari Antonio Giovinazzi-t támogatja.

Még a Red Bull is opció lehetett volna. Korábban arról szóltak a hírek, hogy Pierre Gasly rossz teljesítménye miatt a németre esne a választás. A Red Bull Alexander Albon-t választotta. Egy Red Bull megkeresésre nem tudna Hülkenberg nemet mondani, de szerinte semmi esély arra, hogy ez bekövetkezzen. Elég érdekes idézet jelent meg Hülkenberg közösségi oldalán. Ez a következő volt.

„Augusztusban beszéltem vele, és egy ponton azt mondta, ne hívjam többet.”