Magyar idő szerint 14:30 perckor váltott zöldre a bokszutca lápája. Elkezdődött a második szabadedzés, ami szintén másfél órás volt. A pilóták már esti fényekben alatt próbálgathatták versenygépeiket.

Kimi Raikkönen volt az első, aki látogatást tett az utcai pályán. Valteri Bottas az első edzésen összetörte a Mercedest. Két és fél óra állt a szerelők rendelkezésére, hogy helyrehozzák a károkat. A második edzés elején Bottas már az autóban ült és látszólag sikerült gyorsan összerakni a versenygépet. A top csapatok közül Albon látogatott ki elsőként a pályára. 11 perc elteltével már egy Mercedes-t is lehetett látni a pályán. Bottas gurult ki a garázsából. A finn nem erőltette meg magát. Úgy tűnik szeretné egyben tudni a Mercedest. A pályán megnőtt a forgalom.

Alexander Albon volt az első, aki megforgatta a Red Bull-t. A hetes kanyar bukóterébe rongyolt ki. Fallal ekkor még nem találkozott. Nem sokkal később ismét elfékezte magát és az autó orrával a falat érintette. Az első szárny bánta a találkozást. Leclerc a közepes keveréken gurult a pályára és a harmadik helyre érő időt autózott. Hét tizeddel maradt el Hamilton idejétől. Leclerc Perez Racing Point versenygépébe rongyolt bele majdnem. az egyes kanyarba, maga előtt találta a poroszkáló Racing Point versenyzőjét. Félre kellett rántania a kormányt. Rádión jelezte, hogy ez veszélyes manőver volt.

Mindenki visszatért a bokszba. Lassan következnek az időmérős szimulációs körök a lágy gumikon. George Russell okozott némi meglepetést. Folyamatosan gyors volt és 1,7 másodperccel volt gyorsabb Kubica körénél. Vettel-t feltartották. Magnussen nem állt félre időben, ezért Vettel-nek el kellett vennie a lábát a gázról. A német integetett is a dánnak. Egyik Ferrarinak sem jött össze az első gyors köre. Így csak a 5-6. helyen állt Leclerc és Vettel. Mindkét Ferrari lassú. Leclerc 1,2, Vettel 1,3 másodpercet kapott Hamilton-tól. Stroll odaverte a falhoz az autót. A 21-es kanyarban tört a kanadai. Úgy tűnik, nem rongált meg semmit, tovább tudott menni. Újra elcsendesedett a pálya. Mindenki letudta az időmérős szimulációt.

Az ütközések sem maradtak el. Magnussen nekiment Perez-nek. A mexikói épp egy gyors kört készített elő és lassan haladt. Magnussen ugyanígy tett mögötte, mintegy figyelmen kívül hagyva, hogy előtte ott a Racing Point. Perez felkente Magnussen-t a falra, a Haas egy kicsit lekoccolta azt. A két Mclaren pilóta sem értette meg egymást. Norris érte utol Sainz-t, aki nem engedte el. Az újonc megkérdezte rádión: „Mit csinál ez a srác?”.

Grosjean súrolta a falat és folytatódott a francia show-ja. Kétszer is megforgott az egyes kanyar kijáratán. Túlságosan ráhajtott a kerékvetőre, ami annyira megdobta, hogy keresztbe állt alatta az autó. Hamilton-t Gasly tartotta fel. Több feltartás is volt a második edzésen.

II. Edzés eredménye:

1. Lewis Hamilton
2. Max Verstappen
3. Sebastian Vettel
4. Valtteri Bottas
5. Alexander Albon
6. Charles Leclerc
7. Carlos Sainz Jr.
8. Nico Hülkenberg
9. Lando Norris
10. Pierre Gasly
11. Daniil Kvyat
12. Daniel Ricciardo
13. Sergio Pérez
14. Antonio Giovinazzi
15. Lance Stroll
16. Kimi Räikkönen
17. Romain Grosjean
18. George Russell
19. Kevin Magnussen
20. Robert Kubica