A Mclaren dolgozott már együtt a Mercedes gárdával. Évekkel ezelőtt a Honda, majd a Renault erőforrását használták. 2020 év végén lejár a Renault-val a szerződésük és nem hosszabbítják meg. A Mercedes motorjával versenyeznek tovább. Cél az, hogy újra az élmezenyhőz tartozzanak.

2014-ben a hibrid éra köszöntött az F1-re. Azóta verhetetlen a német gyártó. A hatodik szezon telik el úgy, hogy Mercedes motorral hajtott autóval nyerik meg a bajnoki címet. Idén minden bizonnyal Lewis Hamilton bezsebelheti hatodik világbajnoki címét. Jacques Villeneuve szerint Hamilton csak azért tud nyerni, mert jó autót adnak a britnek. Ezért tudott Michael Schumacher is hét bajnoki címet nyerni. Újra az élmezőny tagja lesz a Mclaren? A csapat szerint nem lehet több kifogás.

“Felelősséget kell vállalnom egy F1-es csapatért. Össze kell raknom a kirakó darabjait. Minden apró részlet fontos ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Ahhoz, hogy újra az élen legyünk szükségesek a új információk, és a jó szélcsatorna is. Az új erőforrás beszállítónk fontos mérföldkő a csapat életében. A Mercedes a mérce. Jó az erőforrásuk és ezért is döntöttünk mellettük. 2021-től a Mercedes-el lépünk szövetségre. Hozzájuk kell mérni magunkat. Legjobb dolog, hogy azonos erőforrással versenyezhetünk. Innentől kezdve nem lehet kifogás. Nem lesz mi mögé bújnunk. Nem kell aggódnom amiatt, hogy partner csapat leszünk. Biztosan ugyanolyan bánásmódban részesül, mint a gyári istálló. Nem baj, hogy nincs saját erőforrásunk. Tőlük mindent láttunk, amire szükségünk van. Az elkötelezettség, a minőség és a megbízhatóság is kiváló, ezért meggyőződésem, hogy biztosan ez a legjobb út, amire 2021-től léphetünk.”- mondta Andreas Seidl.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.