A Japán Nagydíj következik. A Honda hazai versenye. Max Verstappen sokszor végzett a dobogón a Red Bull-al, amikor a csapat még a Renault motor hajtotta. A holland szerint a győzelemért nem szállhatnak harcba, de mindent megtesznek, hogy legyőzzék a Ferrarikat.

Amióta visszatért az F1-be a Honda, egyetlen pontot sem szereztek. Három alkalommal is a 11. helyen zárták a futamot. Ez még jobban hajtja előre a japánokat. A Red Bull-nak nem kell számolnia motorcsere miatti büntetésre. Ezen már túlestek Oroszországban. Dr. Helmut Marko a győzelmet célozta meg Suzukában.

“Vannak jó eredményeim Japánból. A második vagy a harmadik hely megszerezhető, de a győzelem nem. Jó lenne, ha a dobogó legtetején állhatnánk. A Ferrari nagyon erős lesz. Nagyon gyorsak az egyenesekben. A kanyargós részeken talán visszahozhatunk valamit a hátrányból. Nagyszerű érzés itt versenyezni. Élvezetes pálya. Az egészet imádom. Teljes szélességében ki kell használni a pályát. A 3-as, 4-es, 5-ös, 6-os kanyarkombinációban megtaláljuk a megfelelő ritmust. Ha ott hibát vétesz, hátrányba kerülhetsz. Itt a rajongók elképesztőek. Szinte megőrülnek. Miattunk jönnek ki a pályára. Ez lesz a Honda hazai versenye. Sok szép eredményt értünk már el a Hondával. Nem lesz könnyű dolgunk. Mindent megteszünk egy jó eredményért.”- mondta Max Verstappen.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.