Egyesek szerint a Ferrari Japánban is erős lesz. Az érintett csapat azonban nem így gondolja. Mattia Binotto szerint nehezebb lesz megszerezniük a pole-t, mint Spa-ban, Monzában, vagy Szingapúrban. Elhappolja valaki előlük az első sort?

Charles Leclerc fantasztikus sorozatot teljesít. A nyári szünet után az összes helyszínen a pole-ból indulhatott. A monacói versenyző két futamot is megnyert. Sebastian Vettel Szingapúrban győzedelmeskedett. A Mercedeses pilóták Szocsiban a szerencsének és a legjobbkor beküldött biztonsági autónak köszönhették győzelmüket. Ezt Valteri Bottas is elismerte. A Ferrari Oroszországban is gyors volt. De mi lesz Japánban? Egy tájfun is veszélyezteti az F1-es rendezvényt. 220 milliméter esőt jósoltak erre a hétvégére. A legrosszabb forgatókönyv szerint az időmérőt is elhalaszthatják és más időpontban rendezik meg. Bármi előfordulhat.

Megerősített hírek szerint a Mercedes újításokkal készül. Ez majd csak a pályán derül ki, hogy mennyire válik be a német gyártónak. A Ferrari motorereje azonban még mindig sokat hozhat az olaszoknak. Főleg az időmérőn. A japán pályán is van egy-két hosszabb egyenes, ahol a plusz lóerőket kihasználhatják.

“Az orosz futamon nyújtott teljesítményünk jó volt. Ezzel sikerült megszerezni a pole-t. Ha Japánban is az élen akarunk lenni, akkor minden aspektusának tökéletesnek kell lennie. Így vágunk neki a versenynek is. Minden elérhető teljesítményt igyekszünk kihozni az autóból. Ha ez sikerül, akkor versenyképesek leszünk. Seb és Charles egyaránt imádják ezt a pályát. Szeretik az első szektort, ami élvezetes és a szurkolók is fantasztikusak. Remélem élvezni fogják a suzikai hétvégét.”- mondta Mattia Binotto.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.