Dr. Helmut Marko szeret nagyokat álmodni. Most arról beszélt, hogy a Red Bull 2019 telén utol is érheti a két riválist. Jóslatai szerint az energiaitalos csapat 2020-ban már nem a harmadik helyen lesz a konstruktőrök versenyében.

A Honda 2015-ben tért vissza az F1-be. A Mclaren oldalán nem mentek jól a dolgok. Egy évet ki akartak hagyni, de a Red Bull erről lebeszélte a japánokat. Lehet jól tették, mert idén két futamot is nyertek. A Hungaroringen majdnem összejött a harmadik is. A Red Bull szerint idén még három futamot nyerhetnek és meglehet az öt futamgyőzelem az év végére. Helmut Marko szerint a téli felkészülés során utolérhetik a riválisokat és jövőre felvehetik a harcot a Mercedes-el és a Ferrarival is.

“A karosszéria részről jobban felkészültünk idén. A Hondával való együttműködés és fejlesztések erre engednek következtetni. Ugyanazt az erőt fogjuk képviseli, mint a Ferrari és a Mercedes. Nagyszerű munkát végeznek és lépésről lépésre haladnak. A múltban voltak megbízhatósági gondok. Aggódtak emiatt, de már nincs motorral gondunk. Hiszem, hogy jövőre nem a harmadikok leszünk. Nem kritikus a probléma. Ez lesz az utolsó év, mikor Max-ból a legfiatalabb bajnokot faraghatjuk. Bizonyítanunk kell. Győzni akarunk. Nem kötelező, de kell a siker.”- mondta Helmut Marko.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.