Kimi Räikkönen szerint minden területen fejlődik az Alfa Romeo. Abban bízik, hogy ez a fejlődés jövőre is folytatódni fog. Azonban a motorcsere miatt kiszabott büntetéseket nem érti.

Kimi Raikkonen kétszer annyi pontot szerzett az Alfa Romeo-val, mint csapattársa. Az autó sajnos elmarad a középmezőny teljesítményétől. Ennek ellenére Raikkönen elégedett az olasz csapat munkájával. Sokszor megkérdezik a jövőjéről. Ezt a kérdést ismét feltették a finn versenyzőnek.

“Én úgy érzem, hogy a jövőben jó dolgok várnak ránk. Minden az első versenyen derül majd ki. Sokan figyelik a téli tesztek eredményét, de ez nem jelent semmit. Talán soha nem fogják megérteni, hogy a téli teszten hiába vagy gyors. Az első versenyen derül ki minden. Én nyugodt vagyok. A szezon végéig fejlődni fogunk és jövőre is. Jó a csapat és jól együtt tudunk dolgozni. Hol fejlődünk? Mindenhol. Persze nekünk sem ártana több leszorítóerő, de ez nem egy egyszerű feladat….Motor? Senki sem akarja, hogy gond legyen vele. Ilyesmi mégis megtörténik. Talán azt hiszik, hogy a motorcsere utáni büntetéssel érdekesebb lesz a futam is. Ebben az évben több gond van az erőforrásokkal. Ezek a dolgok a szezon során kiegyenlítődnek. Nem értem a büntetést. Négyet vagy ötöt fel kell használni. Ez nem érdekel senkit. Értelmetlen a büntetés, de nem a mi kezünkben van a döntés.”- mondta Kimi Raikkönen.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.