Két éves szerződést írt alá egymással a Mclaren és a Renault. Ez az együttműködés jövőre lejár és nem lesz hosszabbítás. A wokingi istálló a Mercedes-szel egyezett meg. 2021-től a német gárda erőforrásával gurulnak pályára. Vajon a Mercedes riválist csinál saját magának?

A wokingi istálló az elmúlt nyolc évben több beszállítóval is próbálkozott. A Honda és a Renault is kiszolgálta őket erőforrással. Túl sok sikert ez a szövetség nem hozott. Céljuk az, hogy újra az élmezőnyhöz tartozzanak. A legjobb motort akarták maguknak megszerezni. Ez sikerült is és 2021-től újra pályára gurul a Mclaren-Mercedes. Kettejük közös múltja elég sikeres volt. A csapatfőnök is kijelentette, hogy most már nem lehet kifogás. A legsikeresebb csomagot kapják meg 2021-ben.

Persze a pletyka egyből szárnyra kapott. Sokan azt hitték, hogy a Mercedes kiszáll a száguldó cirkuszból és beszállítóként lesz jelent az F1-ben. Ezt persze tagadták az érintettek. Lando Norris-t is összehozták a Mercedes-el. Még ezt is cáfolta a Mclaren. A pletykákkal ellentétben Norris nem tartozik a Mercedes kötelékhez.

Statisztikák szerint nagy lépést tehet a Mclaren a jó szereplés felé. 2014-ben szakított egymással a Mercedes és a Mclaren. Azóta nem voltak olyan jók, mint együtt. A számok alapján azt gondolhatnánk, hogy a Mercedes csinált magának egy riválist. Bár egyesek szerint a top csapatok a korlátozások ellenére is előnyben lesznek, mert a 175 millió dolláros költséglimit még sokaknak magas.

Toto Wolff szerint azzal, hogy a Mclaren is Mercedes motorral gurulhat majd pályára, fenyegetés jelenthet rájuk is. Motorjukat könnyebben fejleszthetik egy versenyképes csapattal. Ez most nem igaz a Williams és a Racing Point istállóra.

“Nagyra értékeljük a Mclaren-t. Zak és Andreas lépései nagyon ígéretesek. Potenciális vetélytársként tekintünk majd rájuk. Előnyt jelent, hogy több csapatnak adunk motort és felvet pár logisztikai kérdést is. A fejlesztésre is jó hatással lehet. Pénzügyileg is ideálisabbá válhat a helyzet. Ez akár kifizetődő is lehet. A hibrid korszakból eltelt hat év. Így készen álltunk ilyen lépésre. Ne felejtsük el. Ebben az üzletben van kockázat, mert a Mclaren keményen fog dolgozni és jó munkát fognak végezni. Jó viszonyítási alap is lehet….. “- mondta Toto Wolff.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.