2014-ban október 5-én újra bekövetkezett a legrosszabb az F1-ben. Jules Bianchi elhagyta a pályát és egy munkagépnek ütközött. Rögtön kómába esett és fél év múlva elhunyt. Ő volt Charles Leclerc keresztapja.

Charles Leclerc vegyes érzelmekkel érkezhet meg Suzukába. Ezen a helyszínen érte keresztapját végzetes kimenetű baleset. 2014-ben szakadt az eső a Japán Nagydíjon. Többen jelezték a futam alatt- köztük Felipe Massa is-, hogy életveszély ilyen körülmények között versenyezni. Nem hallgattak a brazil versenyzőre és nem intették le a futamot. Bekövetkezett a legrosszabb.

Adrian Sutil kicsúszott a pályáról és a japán pálya munkások mentették az autóját. Dupla sárga zászló volt érvényben. Mikor Bianchi a pálya ezen részéhet ért ugyanúgy megcsúszott, mint Sutil. Az ütközést nem tudta elkerülni. A pályára vitt munkagép hátuljának ütközött. A francia versenyző beverte a fejét is és a hirtelen lassulás is végzetes volt. Japánban, majd később Franciaországban ápolták. Szervezete 2015 július 15-én feladta a küzdelmet és Bianchi elhunyt. Leclerc mentora és keresztapja volt. A hétvégi Japán Nagydíjon olyan eredménnyel szeretne zárni, amire Bianchi is büszke lenne.

“Tavaly jöttem először ide. Nagyon nehéz volt. Számomra ez a hely mindig is Jules szörnyű balesetével fog összekapcsolódni. A pálya nehéz és technikás. A versenynaptár egyik legjobb pályája. A gyors kanyaroktól, a hajtűig minden megtalálható Suzukában. Ezért is ikonikus ez a helyszín.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.