Michael Schumacher tizenkilenc évvel ezelőtt szerezte meg első világbajnoki címét a Ferrarival. A hétszeres bajnok harmadik világbajnoki címét ünnepelhette, de meg kellett érte küzdenie.

1996-ban és 1998-ban nem tudott bajnokságot nyerni az olasz csapattal. 1997-ben botrányos körülmények között ért véget a szezon Schumacher-nek. Kizárták, mert Jacques Villeneuve-el ütközött. 1996-ban csak a harmadik, míg 1998-ban a második helyen zárt az összetettben. 1999-ben csak 5. helyen zárt, mert lábtörése miatt pár futamot ki kellett hagynia.

A 2000-es év szezonja nagyszerűen indult a német legendának. Már az első futamot meg tudta nyerni. Voltak jó és rosszabb eredményei is. Voltak futamok, mikor kiesett és nem szerzett pontot. A rossz sorozat a Hungaroringen megszakadt. Nyerni tudott a Magyar és a Belga Nagydíjon is. Sőt, a nyári szünet utáni versenyeket mind behúzta. Japánban szerezte meg 3. világbajnoki címét. Napra pontosan 19 évvel ezelőtt.

Az időmérő is szorosan alakult. Mindössze 0,009 mp-vel verte meg Mika Hakkinen-t. David Coulthard már 0.411 másodpercet kapott. A futam Schumacher győzelmével zárult. A két Mclaren versenyző állhatott még fel a dobogóra. Szoros befutó volt, mivel Hakkinen 1.837 másodperccel később ért be a célba. Schumacher 108 ponttal zárta a szezont. Nemcsak ő örülhetett. A Ferrari is behúzta a világbajnoki címet. Összesen 170 pontot gyűjtöttek. Mögöttünk a Mclaren-Mercedes végzett 152 ponttal. Bánhatták a szezon első két futamát, ahol nem szereztek egy pontot sem.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.