A korábbi hírek szerint Nico Hülkenberg utasította vissza a Haas ajánlatát. Nem akart az amerikai csapatnál versenyezni. Erősebb csapathoz igazolna a Renault versenyzője, de hely és lehetőség erre nem adódott.

A Renault Esteban Ocon-t szerződtette Daniel Ricciardo mellé. Így Nico Hülkenberg-nek más lehetőségeket kellett keresni. Egyre nagyobb az esélye a német versenyzőnek. Nagyon fogynak a helyek. A nyári szünetben még három csapattal is hírbe hozták. A legnagyobb esélye a Haas csapatnál lett volna. Szingapúrban azonban az amerikai csapat bejelentette a 2020-as versenyzőit. Romain Grosjean-t választották.

“Nico-nak nem az a legfőbb célja, hogy az F1-ben versenyezzen. Számára az F1 egy utazás és egy cél. Nem egy hely. Nekem fontos, hogy a céljait elérje, mint a csapat céljait is. Eléggé felnőtt és tapasztalt ahhoz, hogy megértse. A Haas csapattal nem tudta volna elérni a céljait. Nem akarok tiszteletlen lenni a Haas csapattal szemben, de világos, hogy Nico nem érte el az F1-ben a kívánt célokat. Nico céltudatos. Nem olyan ember, akinek ne lenne célja.”- mondta Cyril Abiteboul.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.