Charles Leclerc szerint nagy a hátrányuk a Mercedes-szel szemben. Gondolta, hogy nehéz hétvégéjük lesz, de ekkora lemaradással nem számoltak. A Red Bull-t elkaphatónak érzi.

Sebastian Vettel is elmondta, hogy a Ferrari nem elég gyors Suzukában. A helyzet nem olyan vészes, amilyennek látszik. A német versenyzőnek nem volt tiszta köre. Charles Leclerc tudott tiszta kört autózni, de nem volt elég a Mercedesek ellen. A pénteki második edzésen még Max Verstappen is a két Ferrari előtt végzett.

“Őszintén szólva mindent kihoztunk ebből a napból. Nincs még meg a kellő tempónk. Ez azért is meglepő, mert az elmúlt négy versenyen gyorsak voltunk. Azt vártuk, hogy Japánban is versenyképesek leszünk. Azon fogunk dolgozni, hogy a vasárnapi időmérőn jobban teljesítjük. Az egyensúly nem rossz, de a sebesség még kevés… Nehéz lesz elkapni a Mercedeseket. Most hátul vagyunk, mert a Red Bull is erősnek tűnik. A hétvégi erőviszonyokat láthattuk. Senki sme volt biztos abban, hogy vasárnap lesz-e időmérő. Tempósabb köröket ment mindenki. Szóval a Mercedes nagyon gyors….Nem vagyunk abban biztosak, hogy lesz időmérő vasárnap. Arra törekszünk, hogy ha mégis lesz időmérő, akkor kihívást jelentsünk a riválisoknak. A hosszú etapok nem olyan jók, mint a Mercedesé. A Red Bull-okhoz mérve már jobb volt. Ellenőriznem kell az adatokat, de úgy tűnik, alacsony üzemanyag szintnél nem elég jó a tempónk. Ezen kell dolgoznunk. Az autó egyensúlya rendben van. Az autó is jól érezte magát a pályán, de tapadás még nem ideális.”- mondta Charles Leclerc.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.