A szombati programokat törölte az FIA. Suzuka felé tájfun közeleg. Erős szél és sok eső várható. A biztonság érdekében minden programot töröltek. Páran maradnak Szuzukába, de Lewis Hamilton helikopterrel Tokióba utazott.

A második szabadedzés végén mindenki pakolni kezdett. Olyan volt a paddock mintha vége lenne a vasárnapi futamnak. Mindent összepakoltak. Páran maradtak Suzukában, de voltak akik elhagyták a város. Így tett Lewis Hamilton is.

“Valahol szerencsések vagyunk, mert így van egy szabadnapunk. Pihenhetünk vagy tréningezhetünk egyet. Én úgy döntöttem, hogy Tokióba utazok. Imádom azt a várost. Nagyon jókat lehet ott enni. Ha minden rendben van, akkor visszamegyek este Szuzukába. Minden szombatot el tudnék így képzelni.”- mondta Lewis Hamilton.

Egyes források szerint a legtöbb versenyző maradt Suzukában. Hoteljeikben töltik a váratlan szabadságot. Minden bizonnyal videojátékozni fognak. Többen ezt az elfoglaltságot választják. Például a Red Bull hozta magával a Playstationt. Voltak, akik ilyenről hallani sem akartak Ilyen volt Danyiil Kvjat is.

“Tudom mit csinálok szombaton. Golfozni fogok. Ekkora szélben a hazámig is elrepítem a labdát.”- persze csak viccelt Kvjat. Szerinte filmet fog nézni a hotel szobájában. De a szaunázást sem zárta ki. Robert Kubica nem akar a televízió előtt ülni.

“Annál biztosan lesz jobb dolgom is. Nem tudom mit fogok csinálni. Élvezzük majd, hogy Japánban vagyunk.”- mondta Robert Kubica. Nagyon durva volt az a látvány, amit a második szabadedzés után lehetett felvedelni a paddock-ban. A pakolás szürreális hangulatot eredményezett. Sokan jókedvűek voltak és elmondták, hogy jobb lesz vigyázni, ha a tájfun valóban eléri a térséget.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.