Szombatra jósolták és valóssággá vált. Megérkezett a Hagibis tájfun Szuzukába. Az F1Hírek is mutat róla képeket. A felvételek is jól mutatják, hogy edzeni vagy körözni nem lehetett volna a pályán.

Néha előfordul az F1-ben is, hogy az időjárás barátságtalanná válik. A 150 km/h széllökések mellett nem lehetett volna megtartani az időmérő edzést. Így vasárnapra tették át az edzést. A képek alapján is elmondható, hogy senki sem ment volna ki a pályára. Így a pilóták nem a garázsban ücsörögnek, hanem a hotel szobáikban pihennek és foglalják el magukat. Pár újságíró merészkedett csak ki a pályára és közölt pár képet a viharról. A Hagibis tájfun reggelre valóban elérte az országot. Az égbolt lila lett. Japánban szombat reggel feltámadt a szél és az eső is eleredt.

Marc Gené elmondta, hogy nagy a szél és sok eső esett ezidáig is. Ilyen körülmények között nem lehetne F1-es autót vezetni. Jól döntöttek, hogy törölték a szombati időmérő edzést. Gené egy videóval is bemutatta, hogy milyen állapotok vannak Szuzukában. A pálya környékét annyira nem is érinti a vihar. A suzukai pálya környéke egyébként nem is a vihar által leginkább sújtott terület. A keleti part a viharnak leginkább kitett Chiba prefektúrából nagyobb pusztításról érkeznek felvételek. Az időjárás már legalább egy halálos áldozatot követelt az országban.