Daniel Ricciardo úgy érzi valami félrecsúszott a hétvégéjükben. Az ausztrál pilóta örülnek annak is, ha rövidebbek lennének a versenyhétvégék. Kicsit sokallja a 22 futamot.

Egyik Renault sem jutott be a legjobb 10-be a szabadedzéseken. A péntek délutáni teljesítményük volt látványosan gyenge. Csak a két Williams versenyzőt tudták megelőzni. Nico Hülkenberg fél másodpercre volt a középmezőny végétől. Daniel Ricciardo a pénteki napról beszélt. Vajon az új első szárny is szerepet játszott a rossz eredményben?

“Ennél azért előrébb szerettünk volna végezni. Szerintem az autónak erre megvolt a tempója. A végén kiestünk a ritmusból. Mindenki a hosszú etapokat teljesítette. Mi gyors köröket mentünk. Elkapott minket a hév. Délután jobbnak éreztem az autót. Délelőtt gyengébbnek éreztem. Nem éreztem magam kényelmesen az autóban. A második edzésre tudtunk ezen javítani. Remélem vasárnap már jobb idő lesz és Mindenki abban reménykedik, hogy vasárnap reggel már autóba ülhetünk. Az első szárnyakkal minden rendben volt. Délelőtt is mentünk vele. Szinte az egész edzésen ez volt az autón. Adatokat gyűjtöttünk. Ezzel ment el sok idő. Délután jó tempónk volt. Túl későn kezdtük el a gyors köröket. Nem ott vagyunk, ahol lehetnénk. Az első 10-be bekerülhetünk. Mit csinálok szombaton? Kimennék a strandra vagy bérelnék egy jet-skit. De biztos zárva lesz minden. Pedig elmehetnénk mindannyian úszni egyet. Szerintem ehelyett összeülünk sztorizgatni. Lesz egy nap, mikor nemcsak a kütyükkel kell szórakozunk. Azt tehetjük, amit az őseink. Körbeülünk..Gyújtunk tábortüzet és mesélünk egymásnak. El tudnám képzelni a rövidebb hétvégéket is. Főleg azért, mert jövőre 22 verseny lesz. Általában 4-5 napot az adott helyszínen vagyunk. Szerdától hétfőig. Jobb lenne, ha rövidülnének a versenyhétvégék. Könnyebb lenne elviselni a 22 futamot. Túl sok a gyakorlás. Nem hiszem, hogy négy órát ezzel kellene töltenünk. A gumik is erősen behatárolják a dolgainkat. Örülnék, ha kevesebbet lennénk a pályán.”- mondta Daniel Ricciardo.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.