Egyes információk szerint a szuzikai pálya komoly károk nélkül átvészelte a tájfun jelenlétét. Csak kis mértékben érintette a vihar a versenypályát és környékét. Vasárnapra tiszta időt jósolnak.

Az F1 vezetése jobbnak látta a szombati programok törlését. Az időmérő edzés elmaradt. Vasárnap rendezik meg. Magyar idő szerint hajnali 03:00 órakor kezdődik az időmérő edzés. A csapatoknak 3 órája lesz arra, hogy működőképes állapotba hozzák a versenyautókat. Japánban reggel 7:00 órakor kezdhetnek el dolgozni a csapatok.

A pályát hiába kerülte el a vihar. A szél nagyon erős volt és így sem lehetett volna megrendezni az időmérő edzést. A városban délután heves esőzések voltak. A külföldi szurkolók és az F1-hez tartozó emberek nem voltak veszélyben. A szuzikai pályára csak saját felelősséggel lehetett bemenni. Ezt kevesen vették igénybe. A pálya területén nem jelentettek incidenseket.

Mindenkit arra figyelmeztettek, hogy tartsák magukat távol a partoktól és a strandtól. A szél erős és nagyok a hullámok is. Vasárnapra tiszta időt várnak az időjósok. Az eső valószínűsége mindössze 10 százalék

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.