Sergio Perez és Pierre Gasly komoly csatát vívott egymással Japánban. A két autó összeért és ezt A Racing Point versenyzője bánta. Perez a falban végezte, de a korai leintés miatt mind a ketten pontszerző helyen végeztek.

A Japán Nagydíjat hamarabb intették le a kelleténél. Ezt egy rendszerhiba okozta. Egy körrel hamarabb lett vége a suzikai futamnak. Az FIA vizsgálni kezdte az esetet. Michael Masi versenyigazgató szerint rendszerhibáról van szó. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy ilyen többet ne forduljon elő.

A rendszerhiba Sergio Perez-nek jött jól. A mexikói versenyző az 53. körben a falban végezte. Egy kör még lett volna a futamból. Mivel hamarabb leintették a versenyt Perez is pontot szerzett. A verseny után Perez dühös volt, de ekkor még nem tudta, hogy megtarthatja pontjait.

“Pierre folytatni tudta a futamot. Szerencséje volt, mert a saját versenyét is tönkretehette volna. Elveszthette volna a pontjait. Majd meglátjuk, hogy milyen ítéletet hoznak a bírák. Kiderül, hogy rendben van-e az, ha kiütsz egy másik pilótát a versenyből. Biztos vagyok abban, hogy nem fog Pierre büntetést kapni. A manővere felesleges volt. Szerintem átlépett egy határt. Majd elválik mi lesz a vége a történetnek.”- mondta Sergio Perez a Japán Nagydíj után.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.