A Mercedes és a Honda nem vádolja a Ferrarit csalással. Csak Max Verstappen mondta ki ezt nyíltan. Toto Wolff szerint nem bizonyítható. Azonban, ha trükközött az olasz csapat, azt csúnya húzásnak tartaná.

A nyári szünet után a Ferrari hatszor indulhatott a pole-ból és három futamot meg is nyertek. A riválisoknak ez gyanússá vált. Azon kezdtek el gondolkodni, hogy mi okozhatta a hirtelen feltámadást. A Red Bull még levelet is írt az FIA-nak. Ebben arra kérte a szövetséget, hogy vizsgálják ki az ügyet. A levélben leírtakat az FIA szabálytalannak minősítette és kiadtak egy technikai direktívát. Ez megakadályozza az ellenfelek trükközését. Mikor ez megtörtént a Ferrari egyenesbeli tempója eltűnt. Toto Wolff szerint nem lehetnek abban biztosak, hogy a Ferrari csalt és messzemenő következtetéseket sem szabad levonni.

“Beszéltünk a futamon látottakról. Más volt a Ferrari tempója a versenyen. Ennek köze van-e a direktívához vagy más problémáról van-e szó nem tudni. Nem tudhatjuk mi zajlik a Ferrarinál.”- mondta Toto Wolff. Toyoharu Tanabe a Honda technikai igazgatója is hasonlóan vélekedett.

“Ha a tiszta sebességet nézzük, akkor láthatjuk, hogy a Ferrari tempója visszaesett az előző futamhoz képest. Nem tudjuk, hogy a motor vagy a karosszéria miatt. Meg kell várnunk az adatokat, amit majd Brazíliában látunk. Ha láttuk ezeket, akkor többet tudunk mondani és tudni.”- mondta a Honda technikai igazgatója.

MAttia Binotto már adott magyarázatot a történtekre. Az olaszok csapatfőnöke elmondta, hogy a direktívának semmi köze a futamon látottakhoz. Charles Leclerc autójában a spec 2-es motor muzsikált, míg Sebastian Vettel már a rajt után problémákkal küszködött. A tapadással és a gumik felmentésével akadtak gondjaik. Binotto elárulta, hogy a beállítások terén kötöttek kompromisszumot, a végsebességükből áldoztak be annak érdekében, hogy a kanyarokban jobban teljesítsenek. A riválisok szerint, ha mégis csalás történt, az nem tekinthető kiskapunak. Az súlyos szabályszegésnek minősül. Toto Wolff szerint ez tisztességtelen játék lenne, ha a Ferrari tiltott eszközökhöz nyúlt volna. Christian Horner szerint, ha az FIA szabályosnak minősítette a Ferrari megoldását, akkor ezt a Hondának is ki kellett volna dolgoznia.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.