2021-ben új szabályok lépnek életbe az F1-ben. A csapatok nem költhetnek többet 175 millió dollárnál. Günther Steiner még lejjebb vinné ezt az összeget. Legalább 50 millió dollárral.

2021-ben új korszak köszönt a Száguldó Cirkuszra. Új szabályok lépnek életbe és ezzel együtt a csapatok nem költhetnek többet 175 millió dollárnál. A Haas csapatfőnöke szerint ezt az összeget még lejjebb kellene vinni. Legalább 50 millió dollárral. Szerinte a kiscsapatok a költségkeret ellenére, 2021-re nagyobb kihívás előtt állnak a mostaninál, köszönhetően a szabályváltozásoknak.

“Még alacsonyabb költségkeretre lenne szükség. Akkor nem lenne szükség költségmegtakarításra. Jobb munkát lehetne végezni a saját megtakarításunkkal, ahelyett, hogy mindig szólnak nekünk, hogy spórolnunk kell. Így a teljesítmény különbségben mutatkozna meg, hogy mennyire vagyunk hatékonyak. Ez a véleményem. Ha az F1-ben nyitott a szabályzás és szabad a büdzsé, akkor mindig lehet pénz költeni. Ha van pénzed és szabadon költheted, akkor valahol el fogod költeni. Szerintem nem ez a legnagyobb gond. Jobb lenne, ha alacsonyabb lenne a költségkeret. Beszéltünk erről, de a nagy csapatoknak már ez is nagy lépés, ahhoz képest, amennyi pénzt most költenek. 20 évbe telt ezt kiépíteniük, egy nagy szervezetet, így nem lehet azt mondani, hogy 12 hónapon belül a felére csökkentjük. Ehhez is idő kell. Szeretném, ha a keretösszeg 100 és 120 millió dollár közé szorulna vissza. Sokan vannak ezen a szinten. Nagyobb lehetne a játéktér. Az első év drágább lesz a sok változás miatt. 2021 tanuló év lesz.”- mondta Günther Steiner.