Felipe Massa nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a Ferrari versenyzője Charles Leclerc hamarabb nyer világbajnoki címet, mint Max Verstappen.

Felipe Massa nyolc évet versenyzett az F1-ben. Ez alatt 11 futamgyőzelmet gyűjtött. Visszavonult, de még mindig odafigyel a száguldó cirkusz eseményeire. A brazil ex versenyzőt lenyűgözte Charles Leclerc teljesítménye. Szerinte minden képesség megvan benne ahhoz, hogy egy nap bajnok legyen.

“Charles nagyon tehetséges. Fejben nagyon ott van. Jól kezeli a rá nehezedő nyomást. Nem tudom, hogy gyorsabb vagy lassabb, mint Max. Első Ferraris évében szerzett hét pole-t és ez mindent elmond. Követett el hibát, de figyelembe kell vennünk, hogy kevés tapasztalattal rendelkezik. Első éve egy top csapatnál. Ő a jövő bajnoka. Nem hiszem, hogy sokat kellene várni az első bajnoki címére. Lehet hamarabb nyer bajnoki címet, mint Max. Ha a Ferrarihoz kerülsz készen kell lenned több tekintetben. Jól kell kezelned a nyomást. Azt a nyomást is, mely a média és a rajongók irányából érkezik. Ott van az a nyomás is, melyet magadra helyezel. Akkor tudatosul benned, hogy a Ferrari versenyzője vagy. Ez nem könnyű, de Charles jól kezeli ezt a nyomást. Remek és intelligens srác.”- mondta Felipe Massa.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.