Vannak, akik úgy gondolják, hogy Lewis Hamilton-nak nem volt még kemény csapattársa. Daniel Ricciardo szerint nagyobb nyomás alá tudná helyezni a hatszoros bajnokot, mint Valteri Bottas.

Daniel Ricciardo-t nagyon sokat jó versenyzőnek tartják. Azonban egyszer sem volt reális esélye a bajnoki címre. Eddig nem kapott olyan autót, amivel harcban lehetett volna a bajnoki címért, de így is szerzett hét futamgyőzelmet. Ricciardo tavaly elhagyta a Red Bull-t és a Renault-hoz igazolt. Az egyéni tabellán a kilencedik helyet foglalja el. Nico Hülkenberg-et felülmúlja.

Az ausztrál 2014-ben mutatkozott be az F1-ben. Első Red Bull-os évében legyőzte Sebastian Vettel-t és a jövő bajnokának kiáltották ki. Ez az idő még nem jött el, de bízik abban, hogy egyszer az ő ideje is eljön. Ricciardo szerint idén keményebb kihívás elé tudta volna állítani Hamilton-t.

“Én nem fogok kertelni és kimondom. Meg tudtam volna szorongatni Lewis-t. Ezt azért mondom, mert hiszek magamban. Nem célozgatok Valteri-re, vagy bárki másra, aki nem nyert a Mercedesszel.”- mondta Daniel Ricciardo.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.