A Williams nem mond le a következő szezonról csak azért, hogy jobban felkészüljön a 2021-es évre. Erről a csapat mérnöke, Dave Robson nyilatkozott.

2021-ben nagy változások lesznek az F1-ben. A csapatoknak a 2020-as, de a 2021-es versenygépet is fejleszteniük kell. Egy olyan kis csapatnak, mint a Williams nagy kihívást jelent. Pénzügyileg és személyzetileg is komoly igénybevétel lesz. Dave Robson a Williams egyik mérnöke szerint a jövő évi erőforrásaikat nem fogják teljes egészében 2021-re felhasználni.

“Most már pontosabb képünk van a 2021-es szabályokról. Le kell ülnünk és meg kell beszélnünk, hogy hogyan járjunk el a jövőben. Gyors autót karunk összehozni a következő szezonra. Ehhez a legfontosabb az, hogy megértsük, hogy mitől lesz gyors az autó. Amit megtanulunk idén, azt tovább tudjuk vinni. A szabályok változnak, de az autó működése szinte ugyanaz marad. Tehát kell egy gyors autó és működnie kell a fejlesztéseknek is. Így tudnánk 2021-re építkezni. A következő évről soha nem mondunk le. Bizonyítanunk kell mindenkinek, hogy az idei munka jól sikerült. HA ez így lesz, akkor tovább tudunk fejleszteni 2020-ra és 2021-re is. Nem adjuk fel a következő évet.”- mondta Dave Robson.