Valteri Bottas harmadik szezonját kezdheti majd meg a Mercedes csapattal. Az idei szezonja nem kezdődött rosszul. Sokáig a pontversenyt is vezette, de az elkövetett hibák miatt sok pontot vesztett és Lewis Hamilton ellépett a pontversenyben. A finn figyelmeztette csapattársát. Jövőre megnehezíti a dolgát.

2019-ben sem változott semmi. Újra a Mercedes vihette el az egyéni és a konstruktőri címet is. Lewis Hamilton hatodik világbajnoki címét gyűjtötte be. Valteri Bottas már most figyelmeztette csapattárást. Jövőre nehezebb dolga lesz. Idén csak Valteri Bottas tudta volna legyőzni a brit versenyzőt, de Amerikában ez az álom szertefoszlott. Hamilton-nak elég lett volna egy nyolcadik hely is ahhoz, hogy bajnok legyen.

Bottas, Hamilton és Toto Wolff is ellátogatott a Mercedes gyárába. Bottas beszélt az Ausztrál Nagydíjon hallott rádió üzenetről és Lewis Hamilton felé fordult. Jövőre mindent megtesz, hogy nehezebb legyen csapattársa dolga.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

"Next year it won't be as easy!" Challenge on!

GPFans Global (@gpfansglobal) által megosztott bejegyzés,

Toto Wolff pedig az idei évről beszélt. Szerinte azért nyerhették meg újból a bajnoki címet, mert kevesebb hibát vétettek, mint a riválisok. Elmondása szerint nem volt olyan domináns autójuk 2019-ben, mint a korábbi években. Egyedül az döntött, hogy nem hibáztak.

“Minden szezon olyan, mintha egyre nehezebb dolgunk lenne. Idén voltunk fent és lent is. Amerikában egy hosszú korszakot zártunk le. Ugyanis a nyári szünet óta nem állhattunk a pole-ban. Vasárnapokon mi hibáztunk a legkevesebbet. Ez lehetett a kulcsa annak, hogy bajnokságot újra megnyertük. Szeretjük a küzdelmet. Látható volt….Mennyire tudunk ünnepelni egy olyan verseny után, ahol nehéz dolgunk volt. Mégis tudunk nyerni. Mindenki kemény harcot akar látni. Ha szombaton nem miénk, akkor vasárnap kell elsőként célba érnünk. Tízszer akkora örömet okoz, mint a pole-ból való győzelem. Szükség van az erős versenytársakra. Akkor élvezzük mi is a munkánkat.”- mondta Toto Wolff.