Charles Leclerc autója még az Amerikai Nagydíj harmadik szabadedzésén egy hidraulikus szivárgásnak köszönhetően meghibásodott. Egy régebbi motort kellett beépíteni a Ferrariba. Brazíliában büntetés vár a monacói pilótára?

Leclerc autójába egy régebben használt erőforrást tettek be Amerikában. Ezt a soron következő versenyen nem használhatja a monacói versenyző, mert már túl sok kilométert tett már ebbe az erőforrásba. Az lenne a legjobb megoldás, ha a Ferrari meg tudná javítani azt a motort, ami Amerikában tönkrement Leclerc alatt.

Ha ez nem lehetséges, akkor az olasz istállónak be kell vetnie azt a hajtásláncot, amit már a 2020-as szezonra terveztek eredetileg. Ebben az esetben Leclerc 10 rajthelyes büntetés várna Brazíliában. Egyes hírek szerint tesztelték a hajtásláncot és állításuk szerint ki kell, hogy bírja az utolsó két futamot. Ez esetben nem kapna büntetést Leclerc, de a meghibásodás veszélye fennáll. A világbajnoki tabella harmadik helyéért még harcban lehet. Sebastian Vettel és Max Verstappen is is lőtávolon van hozzá képest a pontversenyben.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.