Többször felmerült, hogy a Honda nem folytatja az F1-es projektjét. Helmut Marko elmondta, hogy a japánok maradnak a Száguldó Cirkuszban, mivel már alá is írták a szerződést az erről szóló szerződést.

A Honda F1-es szerződése 2020-ig szólt az F1-el. Sokan megkérdőjelezték a folytatást. 2021-ben ugyanis új szabályok lépnek életbe a király kategóriában. Idén Max Verstappen és a Toro Rosso is szép eredményeket ért el a Honda motorral. Daniil Kvyat és Pierre Gasly is felállhatott a pódiumra. Ez fontos volt ahhoz, hogy a folytatás mellett döntsön a japán gyártó.

“Részünkről nagy megkönnyebbülés. Elégedettek és boldogok vagyunk a Hondával.”- mondta Helmut Marko. A Honda aláírta a folytatásról szóló szerződést. Így a Red Bull és a Honda együttműködése is folytatódhat. Vajon 2020-ban vagy ’21-ben a Red Bull beleszólhat a bajnoki cím alakulásába? Toyoharu Tanabe a Honda technikai igazgatója elégedett az elvégzett munkával, amit a Red Bull-al és a Toro Rosso-val végeztek.

“285 nap telt el a téli tesztelés óta. Az idei utolsó futamra készülünk. Lehet, hogy többet is elérhettünk volna. Úgy látom, hogy ez az év hamar lepörgött. A legszebb pillanatok Brazíliában voltak, ahol mindkét csapatunk versenyzője a pódiumra állhatott. Ez az eredmény csak motivációt ad számunkra. Reméljük, hogy ezt az évet sikerül stílusosan befejeznünk és sikerül még több sikert elérnünk a következő szezonban.”- mondta Toyoharu Tanabe a Honda technikai igazgatója.