Pierre Gasly elég mérgesen nyilatkozott a szezonzáró futam után. A francia szerint Lance Stroll tehete arról, hogy elvesztette az összetett pontversenyben a hatodik helyet.

Gasly és Sainz nagy csatát vívott az egyéni pontverseny hatodik helyéért. A szezonzáró előtt holtversenyben álltak. A hatodik helyre még Alexander Albon-nak is volt esélye, de a rajtnál megtörtént az, amit egyik pilóta sem szeretne, hogy bekövetkezzen. Gasly már az első kanyarban elvesztette az első szárnyát. Stroll hozzáért az autójához és emiatt ütközött a kanadai csapattársával. Gasly egész verseny alatt a mezőny végén haladt és nem tudott előre lépkedni. A csapat rádión szólt neki, hogy Sainz megelőzte Hülkenberg-et és a 10. helyen halad. Ez azt jelentette, hogy egy ponttal, de spanyol riválisa megelőzte őt a tabellán.

“Most szórakozol velem? Simán ott lehettünk volna, ha nincs az a ki*szott Lance. Mindig ez van vele.”- mérgelődött Gasly. A futam után már nem volt ennyire mérges.” Nagyon vártam a vasárnapi küzdelmet. Daniil megmutatta, hogy megvolt a megfelelő tempónk arra, hogy csatázzunk a többiekkel. Egy rendkívül izgalmas csatával zárhattuk volna a szezont. Sajnos ennek a csatának már az első kanyarban vége lett. Hátulról kaptam egy ütést. Elvesztettem az első szárnyamat. Bementem a bokszba. Így körhátrányba kerültem. Elég frusztráló volt. Senkivel sem tudtam harcolni. Bíztam a biztonsági autós fázisban, de hiába. Csalódott vagyok, hogy így kellett befejeznem a szezont.”- mondta Pierre Gasly.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.