A Red Bull csapatból távozó Daniel Ricciardo helyére kellett valakit találnia az energiaitalos istállónak. Pierre Gasly-ra esett a választás, de egy szezont sem tudott végig csinálni az anyacsapatnál.

Pierre Gasly szerint a Red Bull döntése nemcsak döbbenetes volt számára, de méltánytalannak is érezte. A nyári szünet előtt pár futammal még azt kommunikálta a Red Bull, hogy a francia pilótával viszik végig a szezont. A magyar és a belga futam között robbant a hír. Nincsenek megelégedve Gasly teljesítménnyel és vissza kellett menni a Toro Rosso istállóhoz. Telefonon közölték vele, hogy Alexander Albon-t ültetik Spa-ban a helyére. Nem volt lenyűgözve a döntéstől.

“Természetesen, mikor megkaptam a hírt dühös voltam és le voltam döbbenve. Nem éreztem úgy, hogy igazságos lenne. Az első hat hónapban semmi olyan nem történt, amiért ezt érdemeltem volna. Nem törődsz vele, mert a leggyorsabb autóban akarsz ülni. Megpróbáltam változtatni a dolgokon és megígérték, hogy nem következik ez be. Sok olyan dolog volt, mely nem megfelelő módon. Volt kilenc verseny, ahol megmutattam képességeimet…… .Minden autóban gyors vagyok. Minden kategóriában. csak abban a hat hónapban nem mentek jól a dolgok….. Nagyon sok érzelmen keresztül mentem. A haragtól, a szomorúságig. Spa-ban szomorú voltam miatt. Két hónappal később életem lehszebb pillanatait éltem át. Dobogóra állhattam az F1-ben. Sokat tanultam ebben az évben. Személyként és versenyzőként is. Ez volt a második szezonom. Így még sok mindent felfedezhetek és tapasztalhatok.”- mondta Gasly a Motorsportweek.com-nak