Pierre Gasly elismerte, hogy nem volt versenyképes a Red Bull csapatnál. Szerinte a Toro Rosso istállónál sokkal jobban meg tudta mutatni képességeit.

Daniel Ricciardo-t valakivel pótolni kellett és Pierre Gasly-ra esett a választás. A francia versenyző a Toro Rosso istállótól került a bikákhoz. A szezon első fele katasztrofálisan alakult. Gyakran a középmezőnyben harcolt és az első helyért nem tudott csatázni. A Red Bull megelégelte és a Magyar Nagydíj után Alexander Albon-t ültették Verstappen mellé. Gasly tisztában van azzal, hogy elmaradt Verstappen teljesítményétől. Tisztában van azzal, hogy nem ütötte meg azt a szintet, ami elegendő lett volna a folytatáshoz.

“Ismerem Max-ot karrierem eleje óta. Nagyon gyors versenyző. Jól teljesített szinte minden versenyen. Erre számítottam tőle. Mindennel rendelkeztünk ahhoz, hogy működjön a dolog. Az elmúlt években versenyképes voltam. Kivéve a Red Bull-nál töltött hat hónapban nem. Ezért kicsit frusztráló, hogy nem működött. Úgy érzem, hogy Spa óta jó eredményeket értem el. Megérdemlem a hosszabbítást….”

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.