Az Alfa Romeo igazgatója, Frederic Vasseur elmondása szerint hosszú távon terveznek az Alfa Romeo-val. Rövid távon nem lehet felépíteni semmit.

2018-ban visszatért az F1-be az Alfa Romeo név. Egy évvel ezelőtt Alfa Romeo Sauber néven versenyeztek. 2019-ban már Alfa Romeo Racing volt az istálló neve. A név változott, de a vezetőség maradt. Egyes pletykák szerint az Alfa nem volt biztos abban, hogy az F1-ben marad. Frederic Vasseur elmondta, hogy a kettejük megállapodása hosszútávú. A csapat névadó alapítója, Peter Sauber is beleegyezett az együttműködésbe.

“Volt egy megbeszélés köztünk és az Alfa Romeo között, de előbb Peter-t hívtam. Nekem fontos Peter véleménye. Ő azt mondta, hogy ha a csapat előre lépést érez, akkor folytassuk az együttműködést. Ő támogat bennünket. Ez fontos lépés volt a vállalat szempontjából. Az Alfa Romeo-val hosszútávon működünk együtt. Csak hosszútávon tudsz valamit felépíteni, ha hosszú vagy középtávú elképzeléseid vannak. Három hónapos projekttel nem lehet felépíteni semmit….Tavaly a semmiből jöttünk. Szerencsések voltunk a szezon során.Azt mondanám, hogy megközelítőleg az összes pontot megszereztük, amelyet megszerezhettünk. Az idei év más volt. Voltak lehetőségeink, melyeket elszalasztottunk. De a szezont több ponttal feleztük be, mint tavaly. Ezzel nem lehetünk elégedettek. Tovább kell fejlődnünk….”- mondta Frederic Vasseur.