Hivatalosan is bejelentették, hogy 2020-ban az Alfa Romeo fő támogatója az PKN Orlen lesz. Így egyértelművé vált, hogy Robert Kubica is csatlakozik a csapathoz.

Kimi Raikkönen és Antonio Giovinazzi vezetik majd a csapat versenyautóit. Robert Kubica tartalékos versenyző szerepét tölti majd be. A cég logója is megjelenik a versenyzők ruházatán. Az istálló nevében is megjelenik a fő támogató. 2020-ban Alfa Romeo Racing Orlen lesz a neve az istállónak.

Robert Kubica a háttérben fog dolgozni, de ezzel vissza is tér korábbi csapatához. A lengyel versenyző már dolgozott korábban a Sauber istállónál. A hírek szerint mindkét fél akarata érvényesült.

“Nagyon örülök, hogy karrierem során egy új fejezet kezdődik, azzal, hogy csatlakozhatok az Alfa Romeo csapathoz. Ez a csapat különleges helyet foglal el a szívemben, és örömömre szolgál, hogy vannak még a régi csapatból is. Egy kicsit más feladatot fogok ellátni, de meg vagyok győződve arról, hogy ugyanazzal a határozottsággal fogom végezni a dolgom. Nagyon várom, hogy segítsem az Alfa Romeo Racing ORLEN-et.”- mondta Robert Kubica.