Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint jobb szezonjuk is lehetett volna 2019-ben, ha kihasználják a kaotikus versenyek adta lehetőségeket.

A szezon első felében Kimi Raikkönen gyűjtögette a csapatnak a pontokat. 12 versenyből 10 futamon pontot tudott szerezni a finn pilóta. Még így is alakulhattak volna jobban a dolgok. Bakuban és Németországban esélye volt a középmezőnynek arra, hogy erős pontot csípjenek el. Az autó erősnek tűnt, de a német futamról utólag kizárták az Alfa Romeo-t.

“A szezon alakulhatott volna jobban is, de ez ez igaz mind a 10 csapatra. Két nagy lehetőséget szalasztottunk el. Baku volt az egyik, ahol a mezőny végéről kellett rajtolnia Kimi-nek. Németországban pedig büntetést kaptunk….A szezon alatt három kaotikus verseny volt. Bakuban, Németországban és Brazíliában. Általában a hatodik. hetedik, nyolcadik helyre van esélyünk. Ha az élen haladókkal történik valami, akkor is maximum 20 pontot szerezhetsz. Számomra most az a fontos, hogy csökkentsük a hátrányt az élen haladókkal szemben…Motiváltnak kell maradnunk. Néha az eredmények nem tükrözik a valóságot, de szerintem jó munkát végzünk.”- mondta Frederic Vasseur.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.