Robert Kubica karrierjét a Sauber istállónál kezdte meg, ami jelenleg az Alfa Romeo nevet viseli. Az emberek maradtak. A lengyel versenyző úgy érzi magát a csapatnál, mintha hazatért volna.

Robert Kubica idén az Alfa Romeo fejlesztő pilótája lesz. Magával hozta szponzorát is, az Orlen-t és a csapat nevébe is beépültek. 2020-tól hivatalosan is Alfa Romeo Racing Orlen néven futnak majd.

Kubica tavaly tért vissza az F1-be nyolc év kihagyás után. A Williams volánjánál teljesített egy szezont, de a brit istálló autójával semmit sem lehetett kezdeni. Erőtlen és gyenge volt. 2020-ban egy ismerős környezetbe térhetett vissza. Abba a csapatba, ahonnan 2006-ban minden elkezdődött. Három évet versenyzett a BMW Sauber csapattal, amit most Alfa Romeo-ként ismerünk. Egyetlen győzelmét is ezzel a csapattal szerezte meg, Kanadában. Kubica azt mondta, hogy olyan neki az Alfa Romeo csapathoz visszatérni, mintha hazament volna.

“Itthon vagyok. Olyan ez, mintha hazatértem volna. 2006-ban innen indult el a karrierem. Nagyon jó, hogy visszatérhettem. Látni azokat, akikkel korábban együtt dolgoztam. Üléspróbán is részt vettem. Várom, hogy megkezdjük a közös munkát…”- mondta Robert Kubica.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.