Jarno Zaffelli a holland pálya megtervezésében komoly szerepet vállalt. Szerinte a zandvoorti pálya a nagyon bátor versenyzőknek fog kedvezni.

2020-ban visszatért a naptárba a Holland Nagydíj. Két új helyszínnel bővült a versenynaptár. A két helyszín közül először Vietnamba látogat el a mezőny, majd május 3-án rendezik meg a holland futamot. Zandvoort arra törekedett, hogy valami újat hozzon ebbe a sportágba. Újra épült a pálya, de a történelmi elemeket is megtartották. Jarno Zaffelli elmondása szerint ez a pálya a nagyon bátor versenyzőnek fog kedvezni. A járművezetők azonban hangot adtak annak, hogy ezen a pályán nehéz lesz előzni. Zaffelli azonban hangsúlyozta, hogy ezeket kiküszöböljék.

“Szimulációink szerint a pilóták teljes gázon fognak áthaladni a kettes kanyaron. ezt követően érdekes lesz megnézni, hogy ki milyen ívet választ majd a Hugenholtz hajtűjén. Ez a pálya a nagyon bátor versenyzőknek fog kedvezni. Voltak, akik azt mondták, hogy itt nehéz lesz előzni. Ennek érekében tettünk bizonyos változtatásokat….Több ponton megváltoztattuk a történelmi helyszínt. Olyan dolgokkal álltunk elő, amit már évtizedek óta nem láthattunk az F1-ben. Az utolsó kanyar döntött lesz. Meredekebb, mint az indianapolisi. A csapatok rendelkeznek nyers adatokkal, de nincs információjuk az egész pályáról….Így van benne egy meglepetés elem.”- mondta Jarno Zaffelli.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.