Pat Symonds-t nem lepte, hogy a Mercedes ilyen erős a hibrid korszakban. Viszont arra nem számított, hogy a riválisoknak ilyen sokáig tart a felzárkózás.

2014-ben új korszak köszöntött az F1-re. A hibrid korszakban nem talált legyőzőre a Mercedes istálló. Sorra nyerték az egyéni és a konstruktőri címeket is. Pat Symonds korábban a Mercedes csapatban dolgozott. Állítása szerint az istálló létesítményei, pénzügyi támogatása és műszaki hozzájárulása egyértelművé tette a dominanciájukat.

“Elképesztően lenyűgöző. Ha valaha is ellátogatna a központba, akkor megértenék, hogy miért. Sok ember dolgozik ott. Jó a felszerelés és Andy Cowell is jó vezetőnek bizonyult. Mikor a V8-as koszak volt, akkor is a Mercedes erőforrás bizonyult a legerősebbnek. Emlékezzünk, mikor vissza a Brawn GP győzelmére. Az viszont jobban meglepett, hogy a riválisoknak ilyen sokáig tart a felzárkózás. Talán a Ferrari már meghaladta a Mercedest, de elég sokáig tartott.”- mondta Pat Symonds.

2019-es szezont is a Mercedes uralta. 21 versenyből 15 futamon sikerült győzniük. A Red Bull-Honda és a Ferrari csak 3-3 versenyen tudott diadalt aratni. A Mercedes partnerei kicsit le vannak maradva. A Williams a mezőny sereghatója volt 2019-ben. A Racing Point pedig a hetedik helyen végzett a konstruktőri versenyben. A két csapat teljesítménye nemcsak a motor teljesítményének köszönhető. Pénzügyi helyzetük nem túl fényes. 2021-től új partnere lesz a Mercedes-nek. Újra motort fog szállítani a Mclaren csapatnak.

Kövess minket Facebook oldalunkon is. Garantáltan nem maradsz le semmiről.