Antonio Giovinazzi három évvel évvel ezelőtt két versenyen helyettesítette Pascal Wehrlein-t. 2019-ben egy teljes szezont teljesíthetett az az Alfa Romeo istállónál. Elmondása szerint nehéz volt a szezon első fele.

Antonio Giovinazzi-ról elmondható, hogy 2019-ben mutatkozott be az F1-ben. Igaz, három évvel ezelőtt Pascal Wehrlein-t helyettesítette, aki a Bajnokok Csatája elnevezésű versenyen egy balesetben megsérült. Tavaly átvehette a német versenyző helyét és Kimi Raikkönen csapattársaként teljesíthette a 2019-es szezont. Giovinazzi teljesítménye fokozatosan javult. Összesen 14 pontot szerzett.

“Nehéz volt a visszatérés két év kihagyás után. Fő célom az volt, hogy a futamokon javuljak. A szezon első fele nem volt túl könnyű. A szezon második felére javultam. Ez volt a fő célom. Monza után egyre motiváltabbá váltam. A szezon második felével elégedett voltam. A Brazil Nagydíjon elért eredményem volt a legjobb, amit elértem. A monzai eredménnyel is elégedett lehettem. Spa-ban jól mentek a dolgok a balesetig. Jó verseny volt. Brazíliában kettős pontszerzéssel zártunk. Szerencsénk is volt. Azok közül, akik előttünk haladtak kistek a versenyből. Mindent összevetve jó verseny volt.”- mondta Antonio Giovinazzi.