Cyril Abiteboul elárulta, hogy nem véletlenül titkolózik a Renault. Az idei autón jelentős változtatások lesznek. A 2020-as modell fejlesztései még nem lesznek versenyre készek az első futamra. Nem kizárt, hogy a harmadik futamon debütálnak az újítások.

A Renault szerdán bemutatta az autót, de fizikailag nem volt megtekinthető. Az eseményen csak képeket mutattak a 2020-as modellről. Ha lehet hinni a pletykáknak, akkor nem véletlenül titkolózik a francia gyártó. Muszáj volt változtatásokat eszközölni az autón, mert a 2019-es szezon nem úgy alakult, ahogy szerették volna. Erről Cyril Abiteboul mondott pár szót.

“Új kollégákat köszönthetünk a csapatban. Időbe telik még mindent elmagyarázunk. Át kell beszélnünk a stratégiát, és a terveinket. Azok az emberek, akik egymást váltják, megértették, hogy 43 éve vagyunk az F1-ben. Esélyünk megvan arra, hogy a hagyományokat továbbvigyük. Az új emberek a harmadik futamon érkeznek a csapatba. egy normális szezonban csak az ötödik versenyhétvégén érkezhetnének. A karosszériát nem kell teljesen átépíteni. Két három versenye előre láthatunk és koncentrálhatunk 2021-re is. A költségvetési szabályoknak ’23-ban vagy ’24-ben lesz először hatása. Előbb nem hiszem….A Liberty szeretné, ha a sportág fejlődne. Nem akarnak egyhangúságot. Mindent megtesznek azért, hogy ezt elkerüljék.”- mondta Cyril Abiteboul.