Február 13-én bemutatták a 2020-as Mclaren-t is. Az autó az MCL35 kódjelet kapta. A pilótafelállás nem változott. A tavalyi remek szereplést idén folytatná a wokingi csapat. A versenyautókat Carlos Sainz és Lando Norris terelgeti majd.

Az idei autót teljes mértékben James Key tervezte. A szezon alatt ki fog derülni, hogy megérte-e a wokingi csapatnak elcsábítania a Toro Rosso csapatból. Carlos Sainz tavaly már felállhatott a dobogóra. Idén Sainz és Norris is szeretne a pódium ceremónián részt venni. Erre minden esélyük megvan.

Carlos Sainz szerint ez az év meghatározó lesz. Az idei autó fejlesztése mellett a 2021-es versenygép tervezésére is nagy figyelmet fordítanak. Sainz szerint a Mclaren-nek meg kell nyomnia ezt az évet.

“Sokan úgy tekintenek erre az évre, hogy egy felkészülési szezon a 2021-esre. Nagyon keményen dolgozunk a jövő évi autón is. A tavalyi eredmény nagy motivációt adott a csapatnak. Tudjuk, hogy nagyon nagy a harc a középmezőnyben. 2020-ban nem eshetünk vissza, ha a csúcsra akarunk törni. Arra ösztönzöm magam és a csapatot is, hogy újabb lépést tegyünk előre a fejlődés útján.”- mondta Carlos Sainz.