Daniel Ricciardo új csapattársat kapott. Esteban Ocon érkezett Nico Hülkenberg helylére. A francia versenyző nem volt túl jóban korábbi csapattársával, Sergio Perez-el. Ricciardo törekszik arra, hogy közöttük jó viszony alakuljon ki.

Esteban Ocon sokszor fel tudta venni a versenyt Sergo Perez-el. Volt pár összetűzésük is verseny közben. A tulajdonos váltás miatt Lance Stroll-t ültették Perez mellé és Ocon-nak mennie kellett. Ocon-nak lett volna esélye a Toto Rosso-nál, a Mclaren-nél és a Renault-nál is, de egyes csapatok nem akarták, hogy a Mercedes kötelékébe tartozzon. Végül egy évet a Mercedes harmadik számú versenyzője lett. Arra várt, hogy megkapja Valteri Bottas helyét, de a német gyártó a finn versenyzőt választotta. 2020-ra Nico Hülkenberg helyére ültették be a Renault-ba. Daniel Ricciardo elmondta, hogy nem akar balhét a franciával. Tudja, hogy Ocon balhézott mér Verstappen-el és Perez-el is.

“Határozottan egy új megközelítéssel vágok neki ennek az egésznek. Nem akarok szabályokat kitűzni már az első naptól kedve, mert az csak feszültséget szül. Olyan lenne, mintha számítanál valamire. Olyan lenne, mint Sergio-val a kapcsolata, amit “fel is robban”. Kicsit olyan, mint amikor csatlakoztam a Red Bull-hoz. Mark és Sebastian is összetűzésbe keveredtek párszor. Feltettem a kérdést, hogy nekem is ilyen lesz Sebastian-el? De az az ő kapcsolatuk volt. Szóval kicsit olyan ez is, mint a Sergio és Ocon kapcsolata. Lehet a műltban is voltak dolgaik. Még Max-ot illetően is. Így én nem fogok semmilyen külső dolgok belevinni. Én felkészültem a versenyekre, a szórakozásra és a játékra……”- mondta Daniel Ricciardo.

Esteban Ocon is elmondta gondolatait. A francia versenyző sem akarja, hogy megismétlődjön az, ami a Force India csapatnál megtörtént. Szerinte jól kijönnek majd Ricciardo-val.

“Ami a Force India csapatnál történt, azt nem szeretném újra átélni. Ott nem volt a legjobb légkör. A tisztelet megvolt, de nem volt jó a légkör….Daniel-el jobb a hangulat, mint Sergio-val volt. Ha így folytatódik tovább, az mindenkire jó hatással lesz. Most pozitív a légkör és remek a munkakörnyezet….”- mondta Esteban Ocon.