Szerdán hivatalosan is bejelentették, hogy Kínába nem utazik el az F1 2020-ban a koronavírus miatt. Vietnamban is megjelent a vírus. Eddig 16 regisztrál esetről tudnak. Bajba kerülhet az ő futamuk is?

Chase Carey biztosította Zak Brown-t arról, hogy figyelemmel kísérik a vírus terjedését. Kína határos Vietnammal. A kínai futamot törölték. A vietnami úgy tűnik megrendezésre kerül. Egyes hírek szerint Vietnamban is megjelent a vírus. Ott 16 ember fertőződött meg. Brown eléggé aggódva figyeli az eseményeket. Az F1 is követi a fejleményeket.

“Két nappal ezelőtt beszéltem Chase Carey-vel. Még azelőtt, hogy törölték a Kínai Nagydíjat. Természetes, hogy a csapatok és a világ egészsége a legfontosabb. Vietnammal kapcsolatban még nem merültek fel bizonyos kérdések, de Kínával határos. Figyelemmel követjük az eseményeket. Nem csinálhatunk olyan helyzete, mely veszélybe sodorja az embereket. nem hiszem, hogy az F1 ezt szeretné. Ahogy más is, mi is figyeljük az eseményeket. Ez a helyzet mindenkinek új. Előre nem lehet tudni semmit. Szerintem akkor kell reagálnunk, ha már többet tudunk. Mindenki számára ez a fontos. Ez a helyzet nagyon szörnyű a világ számára. Remélem, hogy megoldódik. A sport nem számít akkor, mikor ilyen dolgokról van szó. Remélem megoldódik és ennek megfelelően reagálunk. Ha van egy hónap szabadságunk, akkor van. Lehet, hogy Chase új versenyekre törekszik azzal, hogy pótolja a kimarat futamot, de szerintem már így is sűrű a program.”- mondta Zak Brown.