Csütörtök reggel kilenc órakor zöldre váltott a bokszutca lápmája és megkezdődhetett a szezon előtti tesztelés második napja. Maradt már érdekesség csütörtökre is.

A boksz utca nyitása után csak Ricciardo, Räikkönen és Albon maradt a bokszban. Rajtuk kívül mindenki a pályára hajtott és megkezdte az installációs körét. Pierre Gasly tavaly és idén is balesettel kezdte meg a tesztelést. Megpördült, majd a kavicságyban kötött ki. Szerencséjére vissza tudott gurulni a pályára. Gasly lassan ment, de a gumik nem voltak üzemi hőmérsékleten.

A Ferrarinál délelőtt Leclerc ülhetett autóba. Vettel szerdán influenzára panaszkodott és a monacói helyettesítette. Így ma délelőtt is. Vettel nem javult, de délután már ő kapott lehetőséget. 30 perc eltelt a tréningből. Nem volt akkora kapkodás és forgalom a pályán, mint tegnap ilyenkor.

Alexander Albon a vállát fájlalta. Arra panaszkodott, hogy fáj a jobb válla az autóban ülve. Ezek szerint nem tökéletes az ülése vagy az üléspozíciója. Kicsit több , mint egy órával a teszt kezdete után Gasly ismét hibázott. A francia pilóta a 10-es kanyar előtt fékezte el magát.

Nem sokkal fél tizenkettő után a Renault lehúzta a garázs ajtaját. Ez csak akkor megengedett, ha teljesen szét kell szedni az autót. ez nem volt jó bír Ricciardo számára. Nem kellett sokat várnia az ausztrálnak. 16 perc múlva visszatért a pályára. Egy belső kamerás felvétel tanulsága szerint a Mercedes versenyzői menet közben mozgatni tudják a kormányoszlopot. A Red Bull azt hitte, hogy ez csak kísérlet, de elmondásuk szerint az újítás marad az autóban. Leclerc kevés kört tett meg és egy órával az ebédszünet előtt kiszállt az autóból. Leclerc 41 kört tett meg. Hamilton ekkor már 90 körnél járt. A Ferrari megint a szerelőkkel takargatta az autót. Elég nagy volt a tanácstalanság.

A riválisok örülnek annak, hogy interneten is követhető a teszt. Így bukott le a Mercedes az állítható kormányoszloppal. Ha nem lehetne követni az eseményeket, akkor a szezonnyitóra is magukkal vitték volna ezt a megoldást. Egyes információk szerint az FIA engedélyt adott a Mercedes-nek a mozgatható kormányoszlop használatára.

Délután már tavaszias idő fogadta a versenyzőket. Délután 2 óra felé Bottas és Vettel is feltűnt a bokszban. A Renault a padlólemezt javította. A Ferrari nemcsak finom puhatolózó körökkel kezdett Vettel. Viszont az idején nem látszott. Három óra előtt a Haas már 100 kört is meghaladta. Vettel rövid, Bottas hosszú etapokat futott. A finn azonban megforgatta a Mercedest.

Vettel feljött a 11. helyről a nyolcadikra. Eközben Albon hibázott. A gyors 9-es kanyar kijáratán is igen szélesre futott. A 10-es kanyart elrontotta. Bottas után Kimi Raikkönen is megforgatta az Alfa Romeo-t ugyanott. Vettel kiszállt az autóból. Hosszabb szünetre készült a Ferrari. Nem volt nagy mozgás az autó körül.

17 óra előtt a Mercedes kordonnal zárta körbe a Mercedest. Nem lehetett tudni, hogy mire készül a címvédő csapat. A Mercedes azóta lehúzta a garázsajtót és a bokszfalról is mindenki bement. 50 perc volt még hátra a mai napból. Ocon és Norris is hibázott. A 3-as kanyarban, a hosszú nyújtott balosban ment ki a bukótérbe Ocon és Norris is. Grosjean falnak csapata a Haas-t! Az ütközés nem volt nagy.

Egyes hírek szerint a Mercedes csapatnak elektromos problémája akadt. Az ERS-sel vannak gondok, ez kényszerítette őket a mai nap idő előtti befejezésére. Nem úsztuk meg piros zászló nélkül. Räikkönen megállt a pályán a 9-es kanyar előtt. Nem füstölt az Alfa Romeo. Kifogyott a benzin vagy műszaki gondja akadt a finnek. Pár percre még kimentek páran a pályára, de az eredmény nem változott.

1. Kimi Räikkönen (Alfa Romeo), 1:17.091, 134 kör
2. Sergio Pérez (Racing Point), 1:17.347, 145 kör
3. Daniel Ricciardo (Renault), 1:17.749, 41 kör
4. Alex Albon (Red Bull), 1:17.912, 134 kör
5. Pierre Gasly (Alpha Tauri), 1:18.121, 147 kör
6. Sebastian Vettel (Ferrari), 1:18.154, 73 kör
7. George Russell (Williams), 1:18.266, 116 kör
8. Charles Leclerc (Ferrari), 1:18.335, 49 kör
9. Lewis Hamilton (Mercedes), 1:18.387, 106 kör
10. Lando Norris (McLaren), 1:18.474, 137 kör
11. Romain Grosjean (Haas), 1:18.496, 158 kör
12. Esteban Ocon (Renault), 1:18.557, 52 kör
13. Valtteri Bottas (Mercedes), 1:19.307, 77 kör