Charles Leclerc szerződése még két évig nem járt volna le, de a Ferrari meghosszabbította. A monacói így 2024-ig az olasz csapattal versenyezhet.

A Ferrari hosszú távú megállapodást írt alá a Leclerc-el, de Sebastian Vettel szerződése lejár az év végén. Tavaly olyan pletykák keltek szárnyra, miszerint a négyszeres bajnok befejezi karrierjét az olasz csapattal. Más csapatba igazol vagy elhagyja az F1-et. A pletyka nem szűnt meg. Még mindig arról lehet olvasni és hallani, hogy Vettel elhagyja a Ferrarit. A Renault vagy a Mclaren istállóhoz szerződik. Egyes hírek már arról is szóltak, hogy a Ferrari Carlos Sainz-t nézte ki magának. A pletykák szerint akár helyet is cserélhetnének.

Mattia Binotto korábban azt mondta, hogy szeretnék megnézni Vettel teljesítményét a szezon elején és májusban elkezdődhetnek a tárgyalások. A világban kialakult helyzet miatt várhatóan csak júniusban indul az F1 szezonja. Leclerc szerint a hosszabbítása semmilyen hatással nincs Vettel jövőjére és a kapcsolatokat jónak mondaná.

“Nagyon szerencsésnek érzem ebben a helyzetben. Hosszútávú szerződést kötöttem, és ennek örülök. Nem hiszem, hogy az én hosszabbításom hatással lenne Sebastian jövőjére. Ő egy erős versenyző és ezt várom tőle. Sebastian-nal a kapcsolatunk mindig jó volt. Tavaly voltak összetűzések, de még így is megmaradt a jó hangulat. Szerintem ez jó dolog. Elég érettek vagyunk ahhoz, hogy szétválasszuk azt, ami a pályán történik és ami azon kívül. Én tiszteletben tartom a Ferrari döntését, ha változtatni akarnak.”- mondta Charles Leclerc.