Flavio Briatore úgy véli, hogy Michael Schumacher-nek jobban meg kellett dolgoznia a hét bajnoki címért, mint Lewis Hamilton-nak a hat címért. Szerinte a német versenyző keményen odatette magát, hogy elérje a varázslatos eredményt.

2020-ban küzdhetne Lewis Hamilton a hetedik bajnoki címéért, de a szezon a koronavírus terjedése miatt még nem kezdődött el. Még azt sem lehet tudni pontosan, hogy mikor láthatunk újra F1-es versenyautót és teli lelátókat a versenypályákon.

A Száguldó Cirkusz története során csak Michael Schumacher szerzett hét bajnoki címet. A Benetton csapattal kétszer ünnepelhetett. 1994-ben és 1995-ben jutott fel a csúcsra. A Ferrarival 2000 és 2004 között szerzett bajnoki címet. Schumacher olyan pilótákkal küzdött meg a bajnoki címeiért, mint Damon Hill, Mika Hakkinen, David Coulthard, Rubens Barrichello és Kimi Raikkonen. Fiatalabb versenyzőként pedig Ayrton Senna és Nigel Mansell ellen kellett bizonyítania. Briatore szerint keményebben kellett megküzdenie a bajnoki címeiért, mint napjainkban Lewis Hamilton-nak.

“Michael egy olyan nagy nevekkel harcolt, mint Ayrton Senna. El kell ismerni, hogy Michael idejében keményebb versenyek voltak. Manapság nem látunk olyan küzdelmeket, mint Nigel Mansell Ayrton Senna vagy Michael idejében. Van két vagy három versenyző, aki küzd a címért. Nincs akkora verseny a bajnoki címért, mint korábban. Lewis-ra senki sem gyakorol nyomást. Ezt mindenki láthatja. Michael hibára tudta késztetni ellenfeleit. Így tett, mikor Fernando-val harcolt. Mikor versenyzett, mindent megnyeret. Ezért ő egy fantasztikus és szuper pilóta volt. Lewis és Max csak két csillagos versenyző az F1 égboltján.”- mondta Flavio Briatore.