Bármelyik is lesz a 2020-as év nyitóversenye, Daniel Ricciardo már is egy viccel nyitott. Az ausztrál versenyző azt mondta, hogy utolsóként szeretné magát kvalifikálni, mert nagy kavarodások, incidensek lehetnek az első körökben. Ebből valószínűleg szeretne kimaradni.

A koronavírusjárvány miatt már több futamot törölni vagy halasztani kellett. A jelenlegi helyzet szerint június 13-án rajtolhat el a mezőny Kanadában. Augusztusban a nyári szünetét tölti az F1. Idén ez is elmarad. Ezt az időszakot március és április hónapra hozták előre. A Monacói Nagydíjat törölték. Így 1954 óta először hiányzik a versenynaptárból. Ricciardo szerint ez nagy veszteség a sportágnak.

“Szeretném magam utolsónak kvalifikálni, mert úgy vélem az első futam alatt lesz pár incidens.”- viccelődött Ricciardo. “Én csak figyelni fogom. Ha mindenki összecsapott, akkor az élre állok…..Még nem tudom én sem, hogy hol kezdjük meg az évet. A monacói versenyt sajnálom. Hiányozni fog…..Most van egy kis időn. Nem kell rohanni. Azt hiszem, hogy a versenyzők most a családjaikkal, barátokkal töltik az időt. Remélem hamarosan nekivághatunk a versenyzésnek is.”- mondta Daniel Ricciardo.