Két héttel ezelőtt rajtolt volna el az F1-es szezonja Melbourne-ben. Azonban a koronavírus terjedése miatt két órával a szabadedzés megkezdése előtt lefújták a versenyhétvégét. Romain Grojean, Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel még a bejelentés előtt elhagyta a helyszínt.

Romeain Grosjean az Ausztrál Nagydíjon történtekről mesélt. Elmondta, hogy Sebastian Vettel-el váltott üzenetet és tőle tudta meg, hogy nem tartják meg a futamot. Nyugodtan hazautazhat. Az FIA ekkor még hivatalosan nem jelentette be a futam törlését. Vettel az üzenet írásakor már a repülőtér fel tartott. Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel hagyta el elsőként a helyszínt.

“Már csütörtökön szárnyra kelt a pletyka. Este nem tudtam aludni sem. Hajnalban Sebastian-el váltottam pár üzenetet. Megkérdeztem tőle, hogy miért van mg ébren és hol van. Azt írta, hogy a reptér fel tart. Én azt válaszoltam, hogy semmi hivatalos hírt nem hallottam a verseny törléséről. Így maradok. Ő azt mondta, hogy a Ferrari közölte vele, hogy nyugodtan utazzon haza. Ausztrál idős szerint 3-4 óra felé tudtam meg, hogy nem állnak jól a dolgok……Várnunk kell. Figyelnünk kell a helyzetet. Ez sokkal fontosabb, mint ebben a helyzetben versenyezni. Azonban nagyon furcsa itthon lenni ebben az időszakban. Olyan, mintha január lenne, de tudom lassan áprilist írunk. Januárban otthon vagyunk. Februárban tesztelünk és márciusban versenyzünk. Lassan április és itthon vagyok.”- mondta Romaing Grosjean.