A Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója meg van győződve arról, hogy február közepén a koronavírus miatt betegedett meg. Szerinte szervezete már védekezni tud ellene.

Nagyon gyorsan terjed a koronavírus. Sok országban kritikus a helyzet. Az F1 mezőnye elutazott Melbourne-be, de két órával a s szabadedzés előtt törölték a versenyhévévét. Helmut Marko úgy érzi és gondolja, hogy már a szezonnyitó előtt átesett a betegségen. Pár tünetet említett, amely megegyezett a koronavírus néhány tünetével.

“Február közepén súlyos köhögésem volt, megfáztam. A betegség 10 napig tartott. Számomra is szokatlanul hosszú ideig tartott. Ma már biztos vagyok abban, hogy a megbetegedésem oka a koronavírus volt…..Ausztráliából hazafelé tartva egy a dubai repülőtéren nagyon sokan zsúfolókat össze. Az embereket köhögtek. Számomra ez volt a végső korona hotspot. Biztos vagyok abban, hogy itt elkaphattam volna a betegséget, de valószínűleg már a szervezetem védekezni tudott ellene. Ezért fontos lenne, hogy senki se essen pánikba és ésszerűen kezeljék a világjárványt. Mit csinálok szabadidőmben? Délig bent vagyok az irodában, majd kimegyek az erdőbe. Ilyen sétákra szükség van…..”- mondta Helmut Marko.