Flavio Briatore korábban az F1-ben csatavezetőként tevékenykedett. Ő őrült volna annak, ha Fernando Alonso a vörösökkel nyert volna egy bajnoki címet.

A Ferrari utoljára Kimi Raikkönen-el nyert bajnoki címet. Több, mint 10 éve nem nyert bajnoki címet. Flavio Briatore-t szívesen látnák a Ferrari élén. A hír megmaradt pletyka szinten. Az olasz szakember nem érti, hogy miért nem tud bajnoki címet nyerni a Ferrari. A Ferrari jelenleg a második leghosszabb nyeretlen időszakát éli. Volt már egy ilyen időszakuk. 1979 és 2000 között nem nyertek semmit.

“Nem értem, hogy miért nem tud nyerni a Ferrari. Megvan minden alapuk és történelmi örökségük. Kiváló mérnökökkel dolgoznak. Szerintem hiányzik valaki, aki össze tudja fogni az egészet. Két bajnokságot is elvesztettek, de nem az ő hibájuk volt. 2010-ben már győztek, de a stratégiában és a bokszutcában sok hibát vétettek. Fernando-t soha nem láttam sírni. 2010 után hibás döntéseket hoztak. Nyertek volna, ha Domenicali és Montezemolo is a helyükön maradtak volna. Ebben az évben nyerhettünk volna. Partit is szerveztünk, de a bajnokság elúszott….”- mondta Flavio Briatore.