Vannak, akik nem csodálkoztak azon, hogy Sebastian Vettel és a Ferrari útjai különválnak. Az okokról senki sem beszélt. Jenson Button nem érti, hogy mi történhetett.

Jenson Button nem érti, hogy mi okozhatta a Ferrari és Sebastian Vettel szétválását. Elmondása szerint egy négyszeres bajnokot nem lehet csak úgy kitenni a csapatból és rácsapni az ajtót. Egyes hírek szerint a Ferrari ajánlatot sem tett Vettel-nek és hónapok óta készülnek Carlos Sainz leigazolására.

“Ha ez tényleg így történt, akkor az számomra felfoghatatlan. Szerintem tavaly is megmutatta, hogy gyors is tud lenni. Igaz, voltak nehéz pillanatai is, mikor Charles jobb volt nála. Mentálisan ez rosszul érintette őt. De utána erősebben tért vissza. Ő olyan, akit autóba ültetnél, ha van egy F1-es csapatot. Nem értettem a dolgot. A Ferrari nem akar elsőszámú versenyzőt? Számomra furcsa volt a döntés. Az is furcsa lesz, hogy Sebastian-t nem a Ferrarinál látjuk majd. Ha Mattia Binotto úgy gondolja, hogy Carlos beáll másodhegedűsnek, akkor téved. Ha csak jó atmoszférát akart, akkor rossz lóra tett. Carlos olyan, mint az apja. Győztes alkat és bajnok akar lenni.”- mondta Jenson Button.